тел. 056 875 050

Запази си час сега!

Мъжко здраве

Мъжкото здраве е част от урологията, която се фокусира специално върху мъжката сексуална функция. С помоща на специалист уролог и ефективна терапия с медикаменти, мъжете се радват на трайно решение в борбата срещу еректилната дисфункция. Обект на мъжкото здраве, освен еректилната дисфункция е и болестта на Пейрон, преждевременната еякулация и други.Еректилна дисфункция:

Еректилната Дисфункция (ЕД) се определя като неспособността за постигане и поддържане на ерекция, която да е достатъчна за извършване на задоволителен полов акт. Това е едно от често срещаните оплаквания при мъжете между 40 и 70 годишна възраст. За щастие има начини за лечение с оглед възстановяване на нормалната сексуална функция и повишаване на мъжкото самочуствие.

Рискови фактори: Рисковите фактори при ЕД са същите, които водят до сърдечносъдови заболявания. Това са: психоемоционален стрес, заседнал начин на живот, затлъстяване, тютюнопушене, високо кръвно налягане, нарушение на мастната обмяна, радикалната простатектомия извършваща се при рак на простатната жлеза.Болест на Пейрон:

Повечето мъже имат лека извивка на пениса при ерекция. Тази извивка обикновенно не пречи на сексуланата функция. Болестта на Пейрон е състоянието, когато при ерекция, пениса се изкривява и това е придружено с болка. Твърди се, че тази кривина е причинена от травма при еректирал член, но само половината от хората които страдат от тази болест, си спомнят и асоциират тази кривина с някаква травма. Друг фактор е повишена продукция на фиброзна тъкан в тази област. Трети фактор е възпалителни изменения. Заболяването започва постепенно. В началото болката e в областта на члена, след което настъпва изкривяването в тази област. Постепенно болката и изкривяването водят до невъзможност за осъществяване на полов акт и постепенно до пълна импотенция. По повърхноста на пениса се оформя твърда плака.Тази плака не се изражда злокачествено и не пречи на уринирането. Целта на терапията срещу болестта на Пейрон е да се възстанови сексуалната функция на мъжа. Съществуват различни видове лечения: медикаментозни и хирургични.Преждевременна еякулация:

Преждевременната еякулация се случва когато мъжът еякулира в по-ранен от желания от него момент и когато тази неспособност да задържи еякулацията си причинява психически стрес или стрес в сексуалната двойка. Понякога мъжете се оплакват от преждевременна еякулация, но те всъщност страдат от еректилна дисфункция. Следователно, уролога трябва да направи разграничение между двете заболявания. Съществуват различни терапии и поведения, които предлагат значителни подобрения в сексуалното здраве на мъжа.